
بلوچستان: به گزارش راز نیوز| در ادامه سلسله اقدامات فراقانونی نهادهای امنیتی پاکستان، سه فرد بلوچ از کویته و مستونگ توسط نیروهای نظامی و امنیتی بازداشت و ناپدید شدند.
به گزارش منابع محلی، مأموران اداره مبارزه با تروریسم پاکستان موسوم به CTDمورخه 17 مه(برابر 27 اردیبهشت)، به منزل مسکونی یک جوان بلوچ به نام محمد یحییٰ در منطقه کلی شاهنواز شهر کویته یورش برده و وی را بازداشت کردهاند. این جوان پس از بازداشت به مکان نامعلومی منتقل شده و تاکنون از سرنوشت وی خبری در دست نیست.
همچنین، دو روز پیش از این واقعه، مورخه 15 مه (25 اردیبهشت)، یک جوان دیگر به نام بشیر مری نیز توسط مأموران یکی از نهادهای اطلاعاتی پاکستان در منطقه هزار گنجی کویته از منزل شخصیاش بازداشت و سپس ناپدید شده است.
خانوادههای این دو جوان با ابراز نگرانی شدید از وضعیت نامعلوم فرزندانشان، ضمن محکومیت شدید این اقدامات، از نهادهای مدافع حقوق بشر و احزاب سیاسی خواستار پیگیری فوری این پروندهها و پایان دادن به بازداشتهای خودسرانه و ناپدیدسازیهای قهری در بلوچستان شدهاند.
بر اساس گزارشهای متعددی که در سالهای اخیر منتشر شدهاند، روند بازداشتهای فراقانونی و ناپدیدسازیهای اجباری در ایالت بلوچستان بهویژه در مناطق شهری و روستایی آن، یکی از دغدغههای اصلی نهادهای حقوق بشری داخلی و بینالمللی بوده که تاکنون با واکنش جدی دولت پاکستان مواجه نشده است.
نیروهای امنیتی پاکستان به همراه اعضای اداره مبارزه با تروریسم (CTD) شامگاه گذشته با حمله به منزل یکی از وکلای برجسته ایالت بلوچستان، «عطاءالله بلوچ»، در منطقه «کلی شادیخان» شهرستان مستونگ، وی را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.
به گفته منابع محلی، نیروهای امنیتی در جریان این عملیات منزل این وکیل را از حدود ساعت 1 تا 3 شب به محاصره کامل درآورده و تمامی اعضای خانواده را مورد ضرب و شتم قرار دادند و در نهایت، عطاءالله بلوچ را بدون ارائه حکم قضایی همراه خود بردند.
پس از وقوع این حادثه، کانون وکلای مستونگ با برگزاری نشست فوقالعاده، اقدامات صورتگرفته از سوی نهادهای امنیتی را نقض آشکار قانون و تهدیدی جدی علیه حقوق صنفی و استقلال حرفهای وکلا ارزیابی کرده است.
در این نشست، ضمن محکومکردن رفتار خشونتآمیز با خانواده این وکیل بلوچ، از شورای وکلای بلوچستان و سایر نهادهای حقوقی کشور خواسته شده تا در راستای آزادی فوری و بیقید و شرط عطاءالله بلوچ، اقدامات فوری و مؤثر اتخاذ کنند.
رهبران کانون وکلای مستونگ هشدار دادهاند که ادامه چنین برخوردهایی میتواند به تضعیف ساختار قضایی، تداوم فضای رعب در میان وکلای مدافع و نقض آشکار حقوق بشر در بلوچستان بینجامد.
واکنش نهادهای حقوقی به این بازداشت و نحوه برخورد با اعضای خانواده این وکیل شناختهشده بلوچ، بازتابی از نگرانیهای فزاینده در خصوص تبدیل شدن دستگاه قضایی به ابزاری در اختیار نهادهای امنیتی تلقی میشود.