
لاچین: به گزارش راز نیوز | نشست سهجانبه پاکستان، ترکیه و آذربایجان امروز در شهر لاچین برگزار شد و در این اجلاس تاریخی، رهبران سه کشور بر تقویت پیوندهای عمیق، تاریخی و برادرانه خود با هدف تأمین منافع مشترک ملتهایشان و استقرار صلح و رفاه پایدار در منطقه تأکید کردند.

محمد شهباز شریف نخستوزیر پاکستان در سخنرانی خود در این نشست، خواستار بهرهگیری از روحیه روابط آزمودهشده و پایدار میان سه کشور شد تا با همگرایی در تمامی حوزههای مورد علاقه مشترک، گامهای مؤثری برداشته شود.
وی تصریح کرد: پاکستان با اشتیاق فراوان در پی ارتقاء روابط سهجانبه به سطوحی بیسابقه است.
وی افزود: «قدرت ما در اتحاد ماست؛ سه کشور در سالهای اخیر در کنار یکدیگر ایستادهاند؛ چه در موضوع قرهباغ، چه در مسأله کشمیر و چه در شمال قبرس». شهباز شریف بر اعتماد کامل اسلامآباد به آنکارا و باکو تأکید کرد و گفت: «ما در صلح، عدالت و اخلاق متحدیم.»
وی با اشاره به چالشهای جهانی همچون درگیریهای مسلحانه، تغییرات اقلیمی، بیماریها و بحرانهای اقتصادی، گفت: «ما در اینجا راه همدلی را برگزیدهایم و از منازعه رویگرداندهایم. صبر و خردمندی راهگشای صلح و شکوفایی آینده خواهد بود.»
نخستوزیر پاکستان در بخش دیگری از سخنانش به تنشهای اخیر میان اسلامآباد و دهلینو اشاره کرد و گفت: «هند نه تنها نتوانست هیچ مدرک معتبری علیه پاکستان ارائه دهد، بلکه پیشنهاد خالصانه ما برای انجام تحقیقات شفاف بینالمللی درباره حادثه پاهالگام را نیز رد کرد.»
وی ضمن قدردانی از حمایتهای ترکیه و آذربایجان، از نقش برجسته سید عاصم منیر فرمانده ارتش پاکستان، در مدیریت شجاعانه و حرفهای نیروهای مسلح در برابر تجاوزات هند تقدیر کرد.
در ادامه این نشست، الهام علیاف رئیسجمهور آذربایجان، ضمن تأکید بر اهداف مشترک سه کشور در حوزههای سیاسی، اقتصادی، انرژی، سرمایهگذاری متقابل، حملونقل، دفاعی، کشاورزی، فناوری اطلاعات و دیگر زمینههای همکاری، از برنامهریزی کشورش برای سرمایهگذاری دو میلیارد دلاری در اقتصاد پاکستان خبر داد.
او با اشاره به ظرفیتهای فراوان در صنعت دفاعی، خواستار افزایش همکاریهای نظامی و پروژههای مشترک دفاعی شد و گفت: چنین تعاملاتی به ثبات و امنیت در جغرافیای گسترده منطقه کمک خواهد کرد.
رئیسجمهور آذربایجان همچنین بر لزوم گسترش همکاریهای علمی و فرهنگی میان کشورهای دوست تأکید کرد.
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه نیز در این نشست از رفتار خویشتندارانه پاکستان در قبال تنش با هند تمجید کرد و افزود: «ما از برقراری آتشبس میان پاکستان و هند خرسندیم و امیدواریم این روند به صلحی پایدار منتهی شود. ترکیه آماده هر نوع کمک و میانجیگری برای دستیابی به این هدف است.»
وی با انتقاد از بحران مشروعیت در نظام بینالملل، به سیاستهای توسعهطلبانه و خشونتآمیز رژیم صهیونیستی در فلسطین اشاره کرد و خواستار افزایش فشار جهانی برای توقف جنایات در غزه شد.
رئیسجمهور ترکیه در پایان تأکید کرد: سه کشور تصمیم گرفتهاند همکاریهای خود را از طریق برگزاری نشستهای منظم در سطح سران و وزرا، نهادینه کنند. او از برنامهریزی برای اقدامات مشترک در حوزههای دفاعی، مبارزه با تروریسم، تسهیل تجارت، ارتقای سرمایهگذاری و تحول دیجیتال خبر داد.