خبر فوری

 
اسلام‌آباد: پاسخ ما دقیق، بازدارنده و منطبق با منشور سازمان ملل بود
کد خبر :2052372590

12:02 1404/02/20


برچسب ها : اسلام آباد, بیانیه, پاکستان و هند, تنش, جنگ, حمله نظامی, دهلی نو, وزارت امور خارجه پاکستان, وزارت خارجه پاکستان,

وزارت امور خارجه پاکستان با صدور بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد در واکنش به تجاوزات بی‌سابقه و حملات موشکی و پهپادی ارتش هند، عملیات «بنیان‌ مرصوص» را با هدف دفاع مشروع و مطابق با ماده 51 منشور ملل متحد انجام داده است.


اسلام آباد: به گزارش راز نیوز| وزارت امور خارجه پاکستان با انتشار بیانیه‌ای تفصیلی درباره تحولات اخیر امنیتی در مرزهای مشترک با هند، اعلام کرد که در پاسخ به پرتاب چند فروند موشک براهموس از سوی هند به مناطق مختلف در آن سوی مرز بین‌المللی، اسلام‌آباد ناگزیر به اجرای حق مشروع خود برای دفاع از خود طبق ماده 51 منشور سازمان ملل شده و عملیات «بنیان‌المرصوص» را در بامداد امروز به اجرا درآورده است.

در این بیانیه آمده است که هند بدون ارائه حتی یک سند یا مدرک معتبر، و علی‌رغم پیشنهاد شفاف و رسمی پاکستان برای انجام تحقیقات بی‌طرفانه، شفاف و قابل اعتماد با حضور بازرسان بین‌المللی، از شب 7 تا 10 می 2025 چندین حمله مستقیم را ترتیب داد که به جان‌باختن شمار زیادی از غیرنظامیان از جمله زنان، کودکان و سالمندان منجر شد. در این حملات ده‌ها نفر دیگر نیز مجروح شده و تأسیسات غیرنظامی، از جمله اماکن مذهبی، هدف قرار گرفتند.

این وزارتخانه در ادامه می‌افزاید: تجاوز اولیه هند در شب ششم و هفتم می، نقض حاکمیت هوایی پاکستان با استفاده از موشک‌ها و پهپادهای تهاجمی، و خسارات انسانی و مادی ناشی از آن، به‌تنهایی بیانگر سطح بی‌سابقه‌ای از تشدید تنش‌ها بود. با این حال، هند در ادامه دست به ارسال موج‌های متعددی از پهپادهای قاتل در سراسر خاک پاکستان، حتی در پایتخت فدرال، زد که منجر به تلفات بیشتر انسانی و خسارات گسترده به دارایی‌های غیرنظامی و نظامی شد و موجی از نگرانی و مطالبه‌ عمومی برای پاسخ فوری دفاعی را در کشور به راه انداخت.

بیانیه خاطرنشان می‌کند که هند همچنین با شلیک چندین موشک به سمت پایگاه‌های هوایی پاکستان، عملاً صلح منطقه‌ای را به خطر انداخته است. در عین حال، پاکستان علی‌رغم تحریکات مکرر و تجاوزات آشکار هند، خویشتن‌داری قابل توجهی از خود نشان داد. اما برای حفظ امنیت مردم خود ناچار به پاسخ شد.

این پاسخ دقیق، متوازن، حساب‌شده و با پرهیز کامل از هدف‌گیری غیرنظامیان صورت گرفت. تنها مراکزی هدف قرار گرفتند که به‌صورت مستند در طراحی، هماهنگی و اجرای حملات علیه پاکستان دست داشتند، از جمله پایگاه‌های هوایی هند که مبدا پرتاب موشک‌ها به سمت تأسیسات پاکستان بودند. مستندات غیرقابل انکار این اقدامات به جامعه جهانی ارائه شده است.

وزارت خارجه پاکستان در ادامه با هشدار نسبت به پیامدهای شدید این درگیری خطرناک بین دو کشور مجهز به سلاح هسته‌ای، تأکید کرده که این بحران صرفاً ناشی از اختلافات تاریخی دو کشور نیست، بلکه باید در بستر رقابت‌های ژئوپلیتیک گسترده‌تر تحلیل شود. رقابت‌هایی که تأثیرات منفی آن همواره بر امنیت منطقه سایه افکنده است. در نتیجه، نسبت دادن دلیل جنگ به یک کشور خاص بدون بررسی دقیق ریشه‌ها و زمینه‌های تاریخی آن، تحلیلی ناقص خواهد بود.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: بی‌ثباتی راهبردی در آسیای جنوبی ناشی از حل‌نشده‌ماندن مسئله کشمیر و سرکوب نظام‌مند مبارزه مشروع مردم این منطقه از سوی هند است. هند در اقدامی انحرافی، این مبارزه را با تروریسم برابر دانسته، در حالی که ریشه‌های افراط‌گرایی و تروریسم در منطقه به دینامیک‌های جنگ سرد بازمی‌گردد. پاکستان و کل منطقه جنوب آسیا که زمانی پیشرو، متساهل و پیش‌رونده بود، به دلیل تحولات پس از جنگ سرد، دچار دگرگونی‌های شدید اجتماعی و سیاسی شد؛ امری که جامعه جهانی نباید نسبت به آن بی‌تفاوت باشد.

وزارت خارجه پاکستان تصریح کرد که کشورش علی‌رغم هزینه‌های سنگین، به‌ویژه پس از حملات 11 سپتامبر، به‌عنوان سدی در برابر گسترش تروریسم و افراط‌گرایی ایستادگی کرده است. در این میان، هند با بهره‌گیری از تمرکز پاکستان بر جبهه غربی مبارزه با تروریسم، تلاش کرده از این وضعیت سوءاستفاده کرده و با اجرای یک جنگ ترکیبی علیه پاکستان، امنیت آن را تضعیف کند. اقدامات تحریک‌آمیز نظامی هند پس از 11 سپتامبر نیز باید در همین چارچوب تحلیل شود؛ زیرا هدف آن درگیر نگه‌داشتن دائمی پاکستان با تهدیدات دو‌جبهه‌ای بوده است.

در این بیانیه همچنین تأکید شده که هرگاه پاکستان به مرحله پایانی ریشه‌کنی تروریسم نزدیک می‌شود، هند بار دیگر با مطرح‌کردن ادعای بی‌اساس «مرکز تروریسم بودن پاکستان»، روند را مختل می‌کند. این چرخه معیوب که بیش از دو دهه ادامه داشته، باید متوقف شود. در شرایط حساس کنونی، هرگونه انحراف توجه پاکستان از مبارزه اصلی خود با تروریسم و افراط‌گرایی، نه‌تنها تهدیدی برای صلح منطقه‌ای، بلکه برای ثبات جهانی خواهد بود.

وزارت خارجه پاکستان از جامعه جهانی خواست به مسئولیت خود برای مهار رویکردهای خطرناک هند عمل کرده و اجازه ندهد دهلی‌نو با استفاده از ادعای واهی «تروریسم از خاک پاکستان» اهداف سیاسی خود را پیش ببرد. پاکستان امروز نیازمند حمایت است، نه بی‌تفاوتی.

در ادامه آمده است: هند باید درک کند که تلاش برای برون‌فکنی بحران‌های داخلی خود، از جمله مقاومت طبیعی علیه سرکوب اقلیت‌ها، و در عین حال درون‌فکنی مسئله بین‌المللی کشمیر به‌عنوان موضوعی داخلی، اقدامی مخاطره‌آمیز و بی‌ثبات‌کننده است. هند نباید از پدیده تروریسم برای توجیه لغو وضعیت ویژه جامو و کشمیر اشغالی و نقض معاهده آب‌های سند بهره‌برداری کند.

پاکستان با قاطعیت اعلام می‌کند که در برابر چنین اقدامات فریبکارانه تسلیم نخواهد شد و آماده گفت‌وگوهای جامع و دیپلماسی سازنده برای حل‌وفصل تمامی موضوعات از جمله مسئله کشمیر از راه‌های مسالمت‌آمیز است. جامعه جهانی نیز باید نقش خود را در جلوگیری از تشدید تنش‌ها ایفا کند.

در پایان این بیانیه تأکید شده است: تمامی عناصر قدرت ملی پاکستان متعهد به صیانت از تمامیت ارضی و حاکمیت کشور هستند. نیروهای مسلح کشور موظف‌اند با تمام ظرفیت از خاک، مردم و منافع حیاتی ملی پاکستان دفاع کرده و این وظیفه را امانتی مقدس از سوی مردم مقاوم، غیور، فداکار و شرافتمند پاکستان می‌دانند.

وزارت خارجه پاکستان با اشاره به اینکه پاسخ این کشور مسئولانه، دقیق، متوازن و مدبرانه بوده، هشدار داد که تنش بیشتر بین دو قدرت هسته‌ای امری غیرقابل تصور است و هرگونه تمایل به حرکت در این مسیر می‌تواند پیامدهای فاجعه‌باری نه‌فقط برای منطقه، بلکه برای جهان داشته باشد؛ بنابراین، اتخاذ چنین رویکردی باید به‌شدت پرهیز شود.

ارسال نظر

 
1