
اسلام آباد: به گزارش راز نیوز| در ادامه تقویت سیاست «ارتباط با آفریقا» پاکستان، سناتور اسحاق دار معاون نخستوزیر و وزیر امور خارجه پاکستان، روز دوشنبه در اسلامآباد میزبان اولیویه ژان پاتریک ندوهونگیرهه وزیر امور خارجه و همکاری بینالمللی رواندا، بود.
این دیدار با استقبال رسمی در وزارت امور خارجه آغاز شد و به نشستهای دوجانبه، امضای تفاهمنامههای همکاری و یک نشست خبری مشترک انجامید.
وزرای خارجه پاکستان و رواندا در این دیدار، بر عمق روابط دوجانبه تأکید کرده و از امضای تفاهمنامه آموزش دیپلماتیک میان دو کشور خبر دادند.
وزیر خارجه رواندا ضمن اعلام علاقهمندی به گسترش همکاریهای نهادی در آینده، خواستار حضور فعال تجار پاکستانی در بازارهای رواندا شد و گفت: «روابط ما بر پایه احترام متقابل و آرمانهای مشترک است و تبادل هیئتهای عالیرتبه ادامه خواهد داشت.»

بازار چای رواندا در راه پاکستان
الیویه اندوهونگیریه وزیر خارجه رواندا با اشاره به صادرات سالانه 26 میلیون دلاری کشورش به پاکستان، بر عزم دولت خود برای افزایش حجم مبادلات بهویژه در حوزه صادرات چای با کیفیت رواندایی تأکید کرد و گفت: «علاقهمند به ارسال چای ممتاز خود به بازار پاکستان هستیم.»
او همچنین به علاقه روزافزون مردم کشورش به ورزش کریکت اشاره کرد و خواهان حمایت پاکستان در توسعه این ورزش در رواندا شد.
اسحاق دار نیز ضمن خوشامدگویی به هیئت رواندایی، سفر آنان را گامی مهم در راستای تقویت پیوندهای دوجانبه خواند و گفت: «پاکستان بازار مناسبی برای محصولات رواندا است و در مقابل، صادرات دارو، منسوجات، برنج، تجهیزات جراحی، فناوریهای کشاورزی و کالاهای ورزشی پاکستان نیز میتواند جایگاه مهمی در اقتصاد رو به رشد رواندا داشته باشد.»
همکاری فناورانه و دیپلماتیک، محور روابط آینده
معاون نخستوزیر پاکستان با اشاره به ظرفیت بالای همکاری در حوزه فناوری اطلاعات، اعلام کرد: «پاکستان آماده است با رواندا در زمینه تحول دیجیتال، دولت الکترونیک، فناوری مالی و پلتفرمهای نوآورانه برای جوانان همکاری کند.» وی همچنین از افتتاح قریبالوقوع سفارت رواندا در اسلامآباد در جریان این سفر خبر داد.
در حوزه روابط چندجانبه، اسحاق دار از حمایتهای متقابل دو کشور در سازمان ملل و دیگر نهادهای بینالمللی یاد کرد.
وزیر خارجه رواندا نیز ضمن تمجید از نقش پاکستان در صلحسازی جهانی، تأکید کرد که دو کشور از اعضای اصلی تأمینکننده نیرو برای مأموریتهای صلح سازمان ملل هستند. او نقش پاکستان در حل بحرانهای آفریقایی را نیز ستود و بهویژه از تلاشها برای حل بحران شرق کنگو (DRC) سخن گفت و ابراز امیدواری کرد که روند صلح در ماههای آینده نتیجهبخش باشد.