
نیویورک: به گزارش راز نیوز | محمد اسحاق دار وزیر امور خارجه پاکستان طی سخنرانی خود در بخش وزارتی مجمع سیاسی عالیرتبه درباره توسعه پایدار در نیویورک، بر تعهد کامل کشورش به تحقق اهداف برنامه توسعه پایدار 2030 علیرغم چالشهای متعدد تاکید کرد.
وی با اشاره به اینکه تنها پنج سال تا سال 2030 باقی مانده و در حال حاضر تنها 35 درصد از اهداف توسعه پایدار در مسیر تحقق قرار دارند، گفت: تأثیرات پیچیده همهگیری کووید-19، بحرانهای غذا، سوخت و مالی به همراه تشدید تغییرات اقلیمی، دستاوردهای سخت به دست آمده در زمینه توسعه را معکوس کرده و نابرابریها را عمیقتر ساخته است.
اسحاق دار افزود: استراتژیهای ملی توسعه پاکستان، از جمله طرح «اُران پاکستان»، به طور کامل با اهداف توسعه پایدار همسو هستند.
وی همچنین به برنامههای حمایت اجتماعی دولت مانند برنامه حمایت از درآمد بنظیر و برنامه تغذیه بنظیر اشاره کرد که با هدف اطمینان از اینکه هیچ فردی در جامعه عقب نماند، طراحی شدهاند.
معاون نخستوزیر پاکستان با تاکید بر اهمیت توانمندسازی جوانان، از راهاندازی مرکز دیجیتال جوانان و گسترش دسترسی به آموزش با کیفیت از طریق مدارس دانمارکی و افتتاح دانشگاههای جدید خبر داد.
وی همچنین به تلاشهای دولت برای مقابله با تغییرات اقلیمی اشاره کرد و گفت: پاکستان در مسیر افزایش اقدامات اقلیمی قرار دارد و هدفگذاری کرده است تا سال 2030، 60 درصد از انرژی مصرفی کشور از منابع تجدیدپذیر تامین شود.
از جمله پروژههای مهم در این زمینه میتوان به برنامههای «ریشارژ پاکستان» و «زندگی ایندوس» اشاره کرد که به تقویت تابآوری زیستمحیطی کمک میکنند.
اسحاق دار خاطرنشان کرد: دولت همچنین اصلاحات کلان اقتصادی مهمی را برای تثبیت چشمانداز مالی و ایجاد محیطی جذابتر برای سرمایهگذاری به اجرا گذاشته است.
او گفت: شورای تسهیل سرمایهگذاری ویژه، جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی در بخشهای اولویتدار را تسهیل میکند.
معاون نخستوزیر پاکستان تاکید کرد: تلاشهای ملی برای تحقق اهداف توسعه پایدار ضروری است، اما بدون همکاری و اصلاحات عمیق در معماری مالی بینالمللی نمیتواند موفق باشد.
وی خواستار افزایش دسترسی کشورهای در حال توسعه به منابع مالی ترجیحی و کمکهای بلاعوض، تسهیلات معنادار در زمینه بدهیها و افزایش مالیات اقلیمی برای پرکردن شکاف مالی تحقق اهداف توسعه پایدار شد.
اسحاق دار با اشاره به «تعهد سویل» که در چهارمین کنفرانس بینالمللی تأمین مالی برای توسعه تصویب شده است، گفت این تعهد نقشه راه روشنی ارائه میدهد و اجرای آن باید بدون تأخیر آغاز شود.