
اسلام آباد: به گزارش راز نیوز| پاکستان و ویتنام با تأکید بر میراث مشترک بودایی، بر گسترش همکاری نزدیک برای ترویج گردشگری مذهبی و فرهنگی به توافق رسیدند.
در همین راستا، فام انه توان، دیپلمات ویتنامی مقیم اسلامآباد، با اورنگزیب خان کھچی، وزیر فرهنگ و میراث ملی پاکستان دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار که با حضور ترونگ وان تھانگ دبیر اول سفارت ویتنام، و کوانگ دبیر دوم و رئیس دیپلماسی اقتصادی و فرهنگی سفارت برگزار شد، طرفین درباره پروژههای مشترک بر محور میراث بودایی، تبادل مردمی، همکاری میان متخصصان و دانشجویان، و مشارکت در جشنوارههای فرهنگی به تفصیل تبادل نظر کردند.
فام انه توان این دیدار را «نخستین گام از سفری هزار مایلی» توصیف کرد و پیشنهاد امضای تفاهمنامهای میان موزه ملی تاریخ ویتنام و موزه تاکسلا در پاکستان را مطرح ساخت. به گفته وی، این همکاری میتواند در قالب برپایی نمایشگاه مشترکی با عنوان «هنر بودایی در مسیر جاده ابریشم» محقق شود.
همچنین، مباحثی درخصوص تبادل کارشناسان باستانشناسی، مرمتگران، کیوریتورها، پروژههای تحقیقاتی و برگزاری دورههای آموزشی در حوزه حفاظت از میراث فرهنگی نیز در دستور کار قرار گرفت.
اورنگزیب کھچی با استقبال از پیشنهادهای مقامهای ویتنامی، آنها را فرصتی تاریخی برای پاکستان دانست و اعلام کرد که این کشور برای هرگونه همکاری در زمینه فرهنگ، میراث و گردشگری آمادگی کامل دارد.
اسد رحمان گیلانی، دبیر وزارت فرهنگ و میراث ملی، نیز با اشاره به ظرفیتهای میراث بودایی پاکستان، گفت: مکانهایی همچون تاکسلا و تخت بهائی دارای جاذبه جهانی برای گردشگران بودایی هستند و میتوانند به توسعه تعاملات فرهنگی با کشورهای آسیایی کمک کنند.
در این نشست همچنین بر توسعه گردشگری و روابط مردمی تأکید شد. طرف پاکستانی ضمن دعوت از گردشگران ویتنامی برای بازدید از مناطق شمالی پاکستان و قله کیتو، با برقراری پروازهای مستقیم میان دو کشور موافقت کرد.
وزیر فدرال، سفارت ویتنام را به شرکت در جشنواره «لوک ورثه» دعوت کرده و پیشنهاد برگزاری نمایشگاه مشترکی با محوریت گندھارا را مطرح ساخت.
در پایان، دو طرف بر تعیین فوری مسئولان پیگیری و آغاز نشستهای سلسلهوار از هفته آینده برای عملیاتیسازی این همکاریها به توافق رسیدند.
در این دیدار، عثمان شاه، مدیرعامل مؤسسه NiftySphere، نیز با اشاره به اهمیت گردشگری غارهای شاهاللهدته، بر ظرفیت این مکانها برای جذب گردشگران بودایی و رونقبخشی به اقتصاد گردشگری پاکستان تأکید کرد.